Gribe Karşı Zencefil Çayı

kis cayi zencefil cayi

Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucu, ayrıca sindirim sistemini rahatlatıcı bir kış çayı zencefil çayı

Taze zencefili soyup dilimleyin. Cam veya porselen demliğe önce 2 bardak kaynar su, sonra 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika demledikten sonra 2 dilim limon ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip afiyetle için.

Zencefilli tüketiminde dikkatli olunması gerekenler;

  • Safra taşı olan bireylerde olumsuz etki yapabilir.
  • Çiğnemeden yutulan zencefil bağırsak tıkanması yapabilir.
  • Fazlası alerjik reaksiyon yapabilir.
  • Kalp ilaçları kullanan kişiler kontrol altında tüketmelidir.

İlgili Yazılar